Перейти до основного вмісту

Гарячий чай знижує рівень холестерину і запобігає остеопорозу

Від Gazeta.ua
Чай з давніх часів був гарячим напоєм, що втамовує спрагу. У позаминулому столітті американці ввели моду на ice tea. У південних Штатах спекотно і волого більшу частину року, отож пити гарячий чай якось не з руки. Але аж ніяк не через прохолодну погоду п'ють гарячий чай з молоком англійці. Чому корисно вживати чай у гарячому вигляді, читайте нижче.
Антиоксиданти
"Упакований" живильними речовинами і натуральним кофеїном, чай може служити здоровою альтернативою кави, солодких соків та безалкогольних напоїв. Але при всьому цьому холодний чай руйнує так звані флавоноїди, які мають потужні антиоксидантні властивості. Отже чим швидше ви вип'єте свій гарячий чай, тим більше антиоксидантів потрапить у ваш організм, вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, зміцнюють кістки, підтримують імунну систему і знижують ризик деяких видів раку. Про останні незаперечні переваги детальніше.
Серце
Вчені Гарвардської школи вивчення громадської охорони здоров'я дійшли висновку, що люди, які пили одну або більше чашок гарячого чорного чаю в день, знижували у себе ризик серцевого нападу на 44%. Крім того, гарячий чай може допомогти знизити тиск і рівень холестерину. А це в свою чергу знижує ризик розвитку діабету.
Кістки
Гарячий зелений чай попереджає виникнення остеопорозу. Антиоксиданти підтримують стабільний рівень мінеральної щільності кісткової тканини, а остеопороз з'являється саме тоді, коли в кістках відбувається деформація і захисний щит має "дірки".
Рак
Зелений чай в найгарячішому стані може підвищити опірність раку (особливо раку товстої кишки і шкіри). Це підтверджує вдала боротьба з лейкемією на ранніх стадіях. У деяких пацієнтів відмічалося зменшення числа ракових клітин. Дослідження тривають.
Гарний настрій
Звичайно, температурний стан чаю - справа смаку і погоди. Але наші смакові рецептори краще сприймають гарячий чай, посилають ці сигнали в мозок, а останній інтерпретує їх як ароматний, приємний і солодкий смак, від чого у нас підвищується настрій, як і від поїдання солодощів.

Популярні дописи з цього блогу

Філософія Серця. Секрет Щастя Григорія Сковороди

Кожній людині хотілося б розгадати секрет щастя.   Хтось шукає відгадку в прикладах чужого успіху, хтось у власному життєвому досвіді :  падають, піднімаються, помиляються, виправляють помилки.   А могли би просто прочитати книги, написані українським бродячим філософом XVIII століття.   Є  в  світі людина, яка знайшла секрет щастя, її звуть  Григорій Сковорода . Народився Сковорода 3 грудня 1722 року в Україні, в невеликому селі Чорнухи Полтавської області. У родині бідного козака. Його батько Сава і мати Пелагея скоро помітили, що син у них талановитий. Він раніше інших дітей навчився читати (тоді в українських селах навіть діти і жінки були грамотними), складав вірші і чудово співав. Після навчання в школі місцевого дяка батьки відправили сина до Києва в один з найпрестижніших навчальних закладів того часу – Києво-Могилянську академію. Тут талановитий хлопець швидко освоїв кілька мов: грецьку, німецьку, польську, латину. Можливо, саме в цей час ...

Фред Роллон - людина яка ніколи не торкалася штанги

На фото професійний силач Фред Роллон. Вони були зроблені у далекому 1905 році, задовго до стероїдів та добавок. Більше того, на відміну від багатьох своїх колег Фред ніколи не тренувався зі штангами чи гантелями, він тренувався виключно з грудним еспандером. За свою видатну фігуру в ті часи він отримав призвисько "Ходяча схема людської анатомії". Коротше, хто хоче той робить, хто не хоче шукає причини. І додати нічого. ______________________________________________                                        Сподобалась стаття? Підтримай незалежний проект ➡ Приват  5168 7422 1526 5699 ______________________________________________

Проблеми з підвищеним цукром у крові та силові тренування

Високий рівень цукру в крові може викликати надмірну тягу до солодощів та крохмалю, сприяти набору зайвого жиру, зниженню енергії та збити ритм сну. Але після кожного силового тренування ваші клітини стають більш чутливими до інсуліну(що знижує рівень цукру в крові) і це збільшення триває до 16 годин опісля тренування. Плюс, як результаті кумулятивного ефекту силових тренувань на постійній основі, зберігається або навіть збільшується суха м'язева маса, що в свою чергу служить антидотом до підвищеного рівня цукру в крові. Це стає особливо важливо з віком. Втрата м'язевої маси з віком - це реальна проблема і стабілізація або зниження рівню цукру в крові відбувається краще у м'язах які піддані силовим тренуванням.