Гарячий чай знижує рівень холестерину і запобігає остеопорозу

Від Gazeta.ua
Чай з давніх часів був гарячим напоєм, що втамовує спрагу. У позаминулому столітті американці ввели моду на ice tea. У південних Штатах спекотно і волого більшу частину року, отож пити гарячий чай якось не з руки. Але аж ніяк не через прохолодну погоду п'ють гарячий чай з молоком англійці. Чому корисно вживати чай у гарячому вигляді, читайте нижче.
Антиоксиданти
"Упакований" живильними речовинами і натуральним кофеїном, чай може служити здоровою альтернативою кави, солодких соків та безалкогольних напоїв. Але при всьому цьому холодний чай руйнує так звані флавоноїди, які мають потужні антиоксидантні властивості. Отже чим швидше ви вип'єте свій гарячий чай, тим більше антиоксидантів потрапить у ваш організм, вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, зміцнюють кістки, підтримують імунну систему і знижують ризик деяких видів раку. Про останні незаперечні переваги детальніше.
Серце
Вчені Гарвардської школи вивчення громадської охорони здоров'я дійшли висновку, що люди, які пили одну або більше чашок гарячого чорного чаю в день, знижували у себе ризик серцевого нападу на 44%. Крім того, гарячий чай може допомогти знизити тиск і рівень холестерину. А це в свою чергу знижує ризик розвитку діабету.
Кістки
Гарячий зелений чай попереджає виникнення остеопорозу. Антиоксиданти підтримують стабільний рівень мінеральної щільності кісткової тканини, а остеопороз з'являється саме тоді, коли в кістках відбувається деформація і захисний щит має "дірки".
Рак
Зелений чай в найгарячішому стані може підвищити опірність раку (особливо раку товстої кишки і шкіри). Це підтверджує вдала боротьба з лейкемією на ранніх стадіях. У деяких пацієнтів відмічалося зменшення числа ракових клітин. Дослідження тривають.
Гарний настрій
Звичайно, температурний стан чаю - справа смаку і погоди. Але наші смакові рецептори краще сприймають гарячий чай, посилають ці сигнали в мозок, а останній інтерпретує їх як ароматний, приємний і солодкий смак, від чого у нас підвищується настрій, як і від поїдання солодощів.