Ходьба пішки знижує ризик гіпертонії

Ходьба пішки знижує ризик гіпертонії 


Артеріальна гіпертензія, для якої характерне стійке підвищення артеріального тиску, є фактором ризику передчасної смерті від інфарктів та інсультів.

Ефективним методом профілактики підвищеного артеріального тиску є ходьба пішки. Про це заявили фахівці Американської асоціації серця.
У ході нового дослідження вчених зміни показників тиску вимірювали у 1 057 дорослих пар, які у 2001-2010 роках брали участь у Канадському дослідженні суспільного здоров'я. Відомо, що всі вони переїхали з місцевості з поганими умовами для піших прогулянок у сприятливу для цих цілей територію.
Наприклад, цьому сприяло розташування школи, магазинів, парків у декількох кварталах від будинку. Виявилося, що показники артеріального тиску у тих, хто переїхав до місцевості, схильної для ходьби пішки, були нижчими на 54%.
Для профілактики підвищеного артеріального тиску Американська асоціація серця рекомендує здоровим дорослим не менше 150 хвилин на тиждень присвячувати помірній фізичній активності (наприклад, ходьбі пішки) і не менше 75 хвилин - енергійній спортивній діяльності.