Найбільш Ефективне Інтервальне Тренування Для Спалювання Жиру

Наукою доведено, що інтервальні тренування з високою інтенсивністю(також відомі у світі як HIIT High intensity interval training) є набагато ефективнішими для спалювання жиру і загального покращення фізичної форми ніж традиційні довгі і нудні кардіо-тренування на бігових доріжках, орбітреках і тому подібне. 

Інтервальні тренування з високою інтенсивністю являють собою чередування виконання вправ з високою і низькою інтенсивністю, найпростіший приклад інтервальний біг: відрізок спринту і зразу відрізок повільним темпом, потім знову спринт і т.д.

Ще один суттєвий плюс даного методу - це малі затрати часу і відсутність потреби у будь-якому устаткуванні. Інтервальне тренування може бути проведене будь-де, навіть у своїй кімнаті і все що для цього потрібно це пару вправ з власною вагою і 5-10 хв. вільного часу, навіть у найбільш просунутих фітнес-фанатиків це відбере максимум 30 хвилин.

Одже у вас є два варіанти:
  • Тренування на основі кількості повторень: 10 повторень вправи скелелаз з макимальною інтенсивністю і відразу 10 присідань у спокійному темпі. Це 1 раунд. Зробіть максимальну кількість раундів протягом 5-10 хвилин.
  • Тренування на час: 20 секунд скелелазів з максимальною інтенсивністю, потім відразу 40 секунд присідань у спокійному темпі. Це 1 раунд. Зробіть 5-10 раундів.
Для тих хто не знає, що таке вправа скелелаз, ось зрозуміла демонстрація: