Які продукти зменшують запальні процеси в організмі

Міжнародна група вчених виявила простий спосіб прожити довше. Вживання продуктів, що сприяють зменшенню запальних процесів, допомагає значно знизити ризик передчасної смерті. 24
Науковці протягом 16 років спостерігали за станом здоров'я майже 70 тисяч осіб у віці від 45 до 83 років, повідомляє EurekAlert!
З'ясувалось, що ті, хто уважно стежив за своїм раціоном харчування і вживав фрукти, овочі, каву, хліб з цільного зерна, сухі сніданки, знежирений сир, оливкову олію, горіхи і шоколад – знижували ризик ранньої смерті від будь-яких причин на 18%. 
Також на 20% знижувався ризик смерті від серцево-судинних захворювань та на 13% – від онкозахворювань.
Протизапальна дієта продовжує життя