Як підтримувати молодість, просто змінивши свій раціон

Якщо ви хочете зберегти молодість шкіри, то саме час знизити споживання цукру. Однак це зовсім не означає, що цукор – зло. Це лише вуглевод, тому набагато важливіше те, як ми його використовуємо, тобто зловживаємо ним чи ні.
Як відомо, ложка цукру допомагає проковтнути гіркі ліки, однак, судячи з результатів недавно проведеного наукового дослідження, цукор також може мати один досить неприємний ефект, а саме сприяти виникненню зайвих зморшок. Згідно з цим дослідженням, опублікованим в лютневому номері журналу Age, рівень цукру в крові може бути безпосередньо пов’язаний з тим, наскільки старою виглядає людина. Вчені проаналізували дані 670 випробовуваних у віці 50-70 років і встановили, що кожне підвищення рівня глюкози в крові на один мілімоль на літр зістарює людину на п’ять місяців.

Як підтримувати молодість за допомогою контролю над споживанням цукру?

Вже задумалися про те, щоб обмежити споживання солодкого?
В ході іншого наукового дослідження вивчався такий процес як глікерування, при якому цукор в крові прив’язується до протеїну і формує небажані молекули,названі кінцевими продуктами глибокого глікерування.
Відомо, що цей процес пов’язаний з виникненням видимих ознак старіння. Ця наукова робота, опублікована в 2007 році в British Journal of Dermatology виявила, що такі протеїни, як колаген та еластин, що відповідають за підтримання гнучкості та молодості шкіри, вкрай чутливі до пошкоджень, що виникають в результаті глікерування.
Пропоную Вашій увазі кілька порад, які допомагають підтримувати молодість за допомогою контролю над споживанням цукру:
  • Уникайте рафінованого цукру. В такому цукрі немає ніякої поживної цінності і саме тому споживати його теж немає ніякого сенсу. Таким чином, постарайтеся відмовитися від старого доброго такого популярного білого цукру.
  • Уникайте високофруктозного кукурудзяного сиропу. З роками цей цукор заробив досить погану репутацію. Як і у випадку з рафінованим цукром, він не має ніякої поживної цінності і сенсу споживати його немає. Можливо, уникати його буде складніше, оскільки високофруктозний кукурудзяний сироп міститься в багатьох перероблених продуктах, проте зусилля того варті. Просто думайте про зморшки частіше.
  • Споживайте цукор в натуральному вигляді. Замість того, щоб переходити на штучні замінники цукру, спробуйте вгамовувати тягу до солодкого за допомогою фруктів. Такий цукор не додаси до ранкової чашки кави, проте фрукти можна додавати до коктейлю або робити фруктовий салат на десерт замість шоколадного пирога.
  • Спробуйте використовувати різні альтернативи цукру. Іноді просто хочеться чогось солодкого і я прекрасно вас розумію. Особисто я спеціально для таких випадків завжди тримаю в запасі деякі натуральні альтернативи звичайному цукру, наприклад, мені подобається використовувати стевію і фініковий цукор.
Джерело