5 хаків жироспалення, які ти можеш використати вже сьогодні


1) Їж не так часто

Роби більшу перерву між прийомами їжі. Замість кількох перекусів протягом дня і постійного відчуття голоду, роби 2-3 великих і ситних прийомів їжі з розривом, як мінімум, 6 годин. Це допомагає оптимізувати 2 найбільш важливих гормони для жироспалення: інсулін та лептин.

Коли ти робиш більші перерви між прийомами їжі, тіло саме робить маленькі "перекуси" протягом дня власним жиром. Через три години після прийому їжі рівень цукру в крові почне падати і тіло почне виробляти енергію за рахунок запасів жиру для підтримки оптимального рівня цукру. Нечасті прийоми їжі покращують травлення, бо через це тіло буде виробляти більше ензимів під час кожного прийому їжі, що в свою чергу покращує засвоєння поживних елементів.

З таким режимом харчування ти, власне, не будеш відчувати себе дуже голодним. З великою кількістю маленьків прийомів їжі ти ніколи не відчуватимеш насичення і постійно будеш думати про наступний перекус. Не треба наїдатись аж до роздування живота, але після кожного прийому їжі ти маєш почуватись достатньо ситим, щоб не думати про їжу протягом кількох годин.

2) Їж повільніше і пережовуй краще

Не спіши і ретельно пережовуй кожен шматочок. Спочатку це здаватиметься незвичним. Але з часом ти виявищ, що кожен прийом іжі тобі приносить більше задоволення і тобі треба менше іжі ніж раніче, щоб почуватись ситим. На додачу ти зможеш забути про такі речі як вздуття, гази ті інші неприємні ефекти харчування не тільки неправильно, а ще й занадто швидко.

Ти ніколи не досягнеш своїх тренувальних цілей з хворим шлунком, тому постався до цього серйозно.

3) Короткострокове голодування

Роби короткострокове голодування 1-2 рази на тиждень. Перші 8 годин після пробудження вживай тільки рідину, ніякої твердої їжі та каш і бульйонів. Можеш пити тільки каву, чай, воду, амінокислоти, ВСАА і тому подібне. Короткострокове голодування покращить лептинову та інсулінову чутливість, а також підвищить рівень гормону росту. Гормон росту - це потужний жироспалювач і на додачу його оптимальний рівень пов'язують з довгою тривалістю життя.

4) Рухайся

Роби інтенсивні тренування. Якщо ти довго вів малорухомий спосіб життя і маєш багато зайвої ваги, простих прогулянок по району буде недостатньо. Тобі потрібні силові тренування. Якщо немає протипоказань починай потихеньку освоювати силовий тренінг і коли форма достатньо покращиться переходь на інтервальні тренування.

Інтервальні тренування - це власне інтервали силової роботи і помірних навнтажень які змінюють один одного. Приклад інтервального тренвання це пробігти з максимальною швидкість 40 метрів потім пішки повернутись назад на стартову позицію і знову швидко побігти. Роби 8-10 раундів таких спринтів 2-3 рази на тиждень. 

Також інтервальні тренування можна робити на орбітреку. 20 секунд працюєш на максимальній швидкості і хвилину в повільному темпі. 10 раундів 2-3 рази на тиждень.

Також свінги з гирею на 15-20 повторень через хвилину відпочинку теж прекрасно працюють.

5) Знищ домінування естрогена

Естрогенове домінування на підйомі як в чоловіків так і у жінок. У все більшої кількості гладких чоловіків жир накопичується в тих самих місцях, що і в гладких жінок і це, м'яко кажучі, лякає.

Забагато естрогену робить майже неможливим спалення зайвого жиру і веде до жахливого самопочуття, що зменшує вірогідність занять силовими тренуваннями і дотримання режиму.

Чоловіки мають покращити співвідношення тестостерону до естрогену, а жінки прогестерону до естрогену. Як чоловікам так і жінкам треба більше здорового естрогена естирола, та менше про-карценогеного естрогена естрона.

Якщо у тебе високий рівень естрогена (якщо у тебе зайвага вага, то так воно скоріш за все і є) то тобі потрібно повністю відмовитись від алкоголю. Алкоголь перетвоює тестостерон на естроген і знищує інсулінову чутливість. Зокрема пиво містить багато хмелю, а в ньому дуже багато естрогену. Це пояснює чому затяті фанати пива мають груди як у жінок і виглядають наче вони на шостому місяці вагітності. 

Здорове харчування сфокусоване на збалансованості здорових жирів, якісних вуглеводах і білках зробить величезний внесок у гормональний баланс організму і спалення жиру.

__________________________________________________________

Сподобалась стаття? Підтримай незалежний проект

один чайок - 20 грн - дозволять більше працювати для вас!

      __________________________________________________________     

 ➡ Приват 5168 7422 1526 5699

Коментарі