Кориця - мінус зайві кілограми та ще п`ять унікальних властивостей


Колись корицю прирівнювали по цінності до золота: за 1 унцію прянощі давали стільки ж дорогоцінного металу. Часи змінилися, але дивовижні властивості кориці як і раніше актуальні. 

Поліпшення метаболізму

Чули про «жиросспалювальні» спеції? Кориця входить до їх числа.

Кориця містить особливу речовину - ціннамальдегід. Вона надає прянощі особливий аромат. А ще запускає процес термогенеза в жирових клітинах.

Кориця посилює ліпідний обмін і прискорює обмін речовин. Тому її радять обов'язково включати в дієту, якщо ви хочете стати стрункішими.

Профілактика діабету II типу 

Нічні напади голоду, залежність від цукру і простих вуглеводів і малорухливий спосіб життя - це все фактори, супутні розвитку діабету. Нечутливість до інсуліну розвивається в результаті частих стрибків рівня глюкози в крові. Кориця зберігає її на рівні, відновлюючи активність інсулінових рецепторів.

Захист від «поганого» холестерину 

Жири давно перестали вважати виключно шкідливими речовинами. Сьогодні їх ділять на «хороші» і «погані». Перші допомагають нам зберегти шкіру пружною, запобігти ламкості нігтів і випадінню волосся.

Інші - формують холестеринові бляшки в судинах і підвищують ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Кориця знижує кров'яний тиск і виводить «погані» жири з організму.

 Очищення дихальних шляхів

Кориця входить до числа натуральних ліків в аюрведі. Вона очищює організм від зайвого слизу, а отже буде корисна при застуді, бронхітах та алергічному кашлі. Звичайно, якщо у вас немає індивідуальної нетерпимості до цієї прянощі.

 Відновлення мікрофлори кишечника

Деякі спеції, зокрема кориця, мають пребіотичні властивості. Так-так, пробіотики містяться не тільки в молочних продуктах. Кориця підвищує біологічну активність нормальної мікрофлори кишечника. Вона потрібна, щоб підтримувати імунітет (як відомо, 80% його формується в кишечнику) і покращувати стан шкіри.

Є у неї і ще одна властивість, корисна для шлунково-кишкового тракту - вона стимулює травлення, що буде корисно при зниженій кислотності.

Усунення гормонального дисбалансу у жінок

Клінічні дослідження довели, що кориця - найбільш «жіноча» пряність з існуючих. Вона відновлює роботу гормональної системи, полегшує ПМС і навіть бореться з синдромом полікістозу яєчників. Кориця також допоможе нормалізувати цикл, якщо ви давно і безуспішно намагаєтеся це зробити.

Optimum Nutrition CLA 750 мг 90 м'яких желатинових капсул



 

 

 


 


Коментарі