Сила чи міць?

 


Сила зараз асоціюється з тим скільки ти можеш витиснути у тренажерці. Але є люди з вражаючими цифрами у жимі лежачі чи присяді, але вони розсипаються від найменшого подразника в зовнішньому світі. З іншого боку трапляються добродії, які нічим не можуть вразити у тренажерці, але коли життя того потребує(чи то в професійному спорті чи де інде), вони виявляються незламними скелями. Як-то кажуть міцні горішки.

Міць - це бути в змозі показувати свої максимальні результати не зважаючи на обставини. Наприклад, показати найкращий результат не зважаючи на втому чи хворобу; або продовжувати покращувати свою фізичну форму, коли твоє тренувальне спорядження це гілки дерев та каміння, замість штанг і турніків. І це стосується не тільки тренувань. Я особисто називаю це реальною силою.

Для того, щоб бути в змозі робити робити це потрібні як ментальна так і фізична міць. Наскільки б ви не були ментально міцні, це не врятує вас від замерзання у холоді, але якщо до ментальної міці додається ще й фізична то ваші шанси на виживання значно підвищуються.

Міці можна "навчитись"

Міць це одна з навичок, якій можна навчитись так само як і програмуванню чи грі на музичному інструменті. 

Ментальна міць

Ментальна міць - це, впринципі, те як ви реагуєте на стрес. Чи ви впадаєте в паніку і перестаєте контролювати себе, чи миттєво фокусуєтесь на пошуку вирішення проблеми.

  • Впусти (або знаходь) маленькі незручності або дискомфорт в своє повсякденне життя. Навчись переборювати їх без затрати будь-яких душевних сил.
  • Почни оцінювати свій внутрішній монолог, замість покірно слідувати за ним. Прислухайся уважно до того, що говориш собі і подумай чи корисні такі переконання тобі.
  • Коли почуваєшся втомленим і починаєш відговорювати себе від тренування, нагадай собі чому ти, власне, тренуєшся. Зваж незручності та важливість тренування і йди тренуйся.

Фізична міць

 Фізична міць - це не про те скільки ки тягаєш в комфортному спортзалі. Фізична міць включає в себе спроможність продовжувати функціонувати не зважаючи на пошкодження, швидко відновлюватись, адаптуватись до складного середовища і обставин, та переживати будь-які труднощі не викидаючи білого прапора.

  • Піддавайте себе впливу жорсткого середовища і відмовтеся від звичайного захисту, з часом повільно збільшуючи інтенсивність впливу.

  • Регулярно робіть вправи на розтяжку та мобільність суглобів. Важкі тренування спричиняють великий стрес для тіла, але цей стрес примножується, якщо кожен рух розтягує м'яз практично до межі можливого або ледь не вивертає суглоби. Рухливі еластичні м'язи та суглоби дозволять робити більше, при цьому зменшуючи втому та убезпечуючи зв'язки та всі частини опорно-рухового апарату від стресу та зношення.

  • Зменшуй відпочинок між підходами та тренуваннями, але при максимально доглядай за тілом коли не тренуєшся.

  • Тренуйся в будь-яку погоду будучи вдягненим максимально легко наскільки це можливо. 

Підтимати на патреоні


Коментарі